Početna stranica Portala pravosuđa BiH


Okružno javno tužilaštvo u
Bijeljini

Tuča navijača

17.09.2018.

OKRUŽNO JAVNO TUŽILAŠTVO BIJELJINA

Broj: IT-8-2/18

Dana, 17.09.2019. godine

 

 

 

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST

 

 

 

Okružno javno tužilaštvo Bijeljina je dana 16.09.2018. godine predložilo Okružnom sudu u Bijeljini određivanje pritvora protiv 12 lica sa inicijalima Z.M., B.P., I.B., G.M., L.S., S.D., P.A., M.N., M.M., R.D., M.N. i J.O., zbog osnovane sumnje da su dana 15.09.2018. godine oko 00,15 časova u mjestu Dvorovi, grad Bijeljina, na parking prostoru Hotela „Sveti Stefan“,  kao navijači Fudbalskog kluba Crvena Zvijezda iz Beograda, došli na unaprijed dogovorenu tuču sa navijačima Fudbalskog kluba Partizan iz Beograda, ponijevši sa sobom motke, letve, držalice i dr., te su svi zajedno krenuli prema navijačima Partizana i tom prilikom pokojnog Pantić Aleksandra zajedno udarali u predjelu glave i tijela u namjeri da ga liše života, od čega je Pantić Aleksandar zadobio povrede opasne po život od kojih je preminuo na putu za Klinički centar Srbije,

čime su počinili krivično djelo ubistvo iz člana 124. stav 1. I krivično djelo učestvovanje u tuči iz člana 135. stav 1., sve Krivičnog zakonika Republike Srpske.

Okružni sud u Bijeljini je uvažio prijedlog Tužilaštva i određen je jednomjesečni pritvor protiv navedenih lica.

Pritvor je određen zbog osnovane bojazni da bi boravak lica na slobodi mogao dovesti do ometanje istrage i  narušavanja javnog reda i mira.

 Tužilaštvo će nastaviti sa sprovođenjem istražnih mjera i radnji i prema drugim licima zbog osnova sumnje da su počinili krivično djelo učestvovanje u tuči iz člana 135.

Krivičnog zakonika RS:

 

 

 

 

                                                                                                SEKRETAR TUŽILAŠTVA

                                                                                                        Danka Prodanović

                       


Vijest je izvorno napisana na jeziku: Srpskom

Povratak na vrh