Početna stranica Portala pravosuđa BiH


Okružno javno tužilaštvo u
Bijeljini

mail print fav manja slovaveca slova

Potvrđena optužnica broj T14 0 KT 0005336 12 protiv T.N.,

05.09.2012.

Optužnica broj T14 0 KT 0005336 12 od 17.07.2012. godine protiv T.N.,     

            Što je:

Neutvrđenog  dana u mjesecu februaru 2012. godine, u Bijeljini, bez  znanja i odobrenja oca M. i posjedovanja dozvole nadležnog organa za držanje pištolja,  iz kuće uzeo njegov  pištolj marke  ''CZ''  kalibra 7,62, ser. broja C-189652  sa dva metka, te ga protivno  odredbama  člana 7. Zakona o oružju i municiji Republike Srpske odnio na ekonomiju poljoprivredne škole gdje je  iz  njega  ispalio uzetu municiju, 

Dakle, držao  vatreno oružje,  čije je držanje građanima   ograničeno,

Čime je, počinio krivično djelo  - nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija iz čl. 399. stav 1.  KZ RS.

Potvrđena je dana 22.08.2012.godine od strane Osnovnog suda u Bijeljini.

 

 


Vijest je izvorno napisana na jeziku: Srpskom

Povratak na vrh

 

Nadležnost Okružnog tužilaštva Bijeljina

Tužilaštva su samostalna državna tijela, koja u okviru prava i dužnosti Republike Srpske,  poduzimaju zakonom određene mjere u pogledu istražnih radnji i gonjenja potencijalnih učinilaca krivičnih djela i ulažu pravna sredstva za zaštitu zakonitosti i ustavnosti.

Tužilaštva vrše svoju funkciju u skladu sa Ustavom Bosne i Hercegovine i Ustavom  Republike Srpske, a na osnovu zakona Bosne i Hercegovine I Republike Srpske.

U okviru svoje nadležnosti, tužilaštva sprovode određene istražne radnje i gone potencijalne počinioce krivičnih djela u skladu sa zakonom, štite ostvarivanje ljudskih prava i građanskih sloboda garantovanih Ustavima Bosne i Hercegovine i Republike Srpske, kao i prava i interese pravnih lica u skladu sa zakonom, te obezbjeđuju ustavnost i zakonitost.

Okružno tužilaštvo u Bijeljini je formirano za područje osnovnih sudova u Bijeljini, Zvorniku i Srebrenici.

 


Vijest je izvorno napisana na jeziku: Srpskom

Povratak na vrh