Početna stranica Portala pravosuđa BiH


Okružno javno tužilaštvo u
Bijeljini

Prijedlog OJT Bijeljini br. T14 0 KT 0023205 18 za određivanje pritvora protiv VA

09.07.2018.

OKRUŽNO JAVNO TUŽILAŠTVO BIJELJINA
Broj: IT-P-8-2/18
Dana, 09.07.2018. godine


SAOPŠTENJE ZA JAVNOST

Okružno javno tužilaštvo u Bijeljini je dana 08.07.2018. godine uputilo prijedlog Osnovnom sudu u Bijeljini za određivanje pritvora protiv osumnjičenog V.A. zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo silovanje iz člana 165. Stav 1. Krivičnog zakonika Republike Srpske nad licem sa inicijalima Z.E.,
 tako što je dana 07.07.2018. godine, oko 03,00 sati, u Bijeljini, Z.E. koja je izašla iz ugostiteljskog objeksta “Kodeks”, nakon što ju je pozvao bivši momak Š.D. sa kojim je on došao ispred pomenutog objekta, istu pozvao da uđe u vozilo kojim je on upravljao, kako bi je odvezli kući, pa je Z.E. vjerujući da će je odvesti kući sjela u vozilo, a on je suprotno volji  Z.E. umjesto kući istu odvezao u Crnjelovo u vikendicu vlasništvo L.S. koja se nalazi udaljena od naselja u blizini rijeke Save, a namjeravajući da natjera Z.E. da ga plono zadovolji, te je došavši do vikendice, iako je Z.E. molila da je vozi kući i nije htjela da izađe iz vozila, on joj je zaprijetio da će je istući, pa je ona izašla iz kola, nakon čega ju je on ugurao u vikendicu i oglušavao se na njene molbe da je vozi kući govoreći joj da je rano za to i da, ako nikad nije bila u zatvoru da joj je sad to zatvor, ponavljajući da kako bi išla kući mora da ga polno zadovolji mastrubiranjem i oralnim seksom, za koje vrijeme ga je ona molila i plakala da je pusti i ne dira, ali on se oglušavao na njene molbe, pa je onakon što je prethodno zavezao vrata koja nisu imala bravu PVC kanapom  kako Z.E. ne bi mogla izaći, počeo skidati odjeću sa nje tražeći da mu ona skine pantalone i ponavljajući da ukoliko to ne uradi neće otići kući i da će je udariti, pa je plašeći se Z.E. skinula njegove pantalone, a za koje vrijeme je on, pošto je skinuo odjeću sa nje snimao je mobilnim telefonom, tražeći joj da raširi noge, te je svoje prste gurao njoj između nogu, a potom je natjerao ponavljajući iste prijetnje i da ga oralno zdovoljava, stavivši svoj polni organ u njena usta, ponavljaući to više puta, govoreći joj da će tek kad on svrši moći ići kući, snimajući je sve vrijeme, a kada je u prostoriju ušao i Š.D. koji je prethodno bio van prostorije, on je tražio da ona i Š.D. zadovolji, ali Š.D. na to nije pristao, te je sve to trajalo dok on nije ejakulirao u Z.E. usta, nakon čega je odvezao u centar zaprijetivši da ukoliko nekom ispriča šta se dogodilo da će je pronaći.
Pritvor za osumnjičenog je predložen zbog težine krivičnog djela, za koje se može izreći kazna zatvora 10 godina, tako da bi njegovo puštanje na slobodu moglo dovesti do narušavanja javnog reda i mira, kao i zbog objazni da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao uticati na svjedoka i tako ometati istragu.
Osnovni sud u Bijeljini  je Rješenjem od 08.07.2018. godine odbio navedeni prijedlog Tužilaštva za određivanje prtvora, protiv kojeg će Okružno javno tužilaštvo Bijeljina uložiti žabu.

                                                                      SEKRETAR TUŽILAŠTVA
                                                                              Danka Prodanović


Vijest je napisana na jeziku: Srpskom

Povratak na vrh