Početna stranica Portala pravosuđa BiH


Sudska policija
Federacije Bosne i Hercegovine

Pripadnica Civilne Garde Španije posjetila Sudsku policiju Federacije Bosne i Hercegovine

27.05.2019.

 

Dana 27.05.2019. godine g. Adriana M. Toston Diez, kapetan u Civilnoj Gardi Španije, pri Kriminalističko obavještajnoj jedinici za međunarodne poslove posjetila je Sudsku policiju Federacije Bosne i Hercegovine.

Imenovana je u sjedištu Sudske policije Federacije Bosne i Hercegovine u Sarajevu primljena od strane g. Dženada Groše, glavnog zapovjednika Sudske policije Federacije Bosne i Hercegovine, a istom sastanku je prisustvovao i g. Mirza Biber, inspektor za profesionalne standarde Sudske policije Federacije BiH.

G. Diez je tokom sastanka upoznata sa nadležnostima i aktuelnostima u radu Sudske policije Federacije BiH, a pored toga govorilo se i o mogućim modalitetima buduće saradnje Civilne Garde Španije i Sudske policije Federacije Bosne i Hercegovine, sa posebnim akcentom na saradnju u vidu organiziranja edukacija za službenike sudske policije na temu sigurnosti i zaštite zgrada pravosudnih institucija i nositelja pravosudnih funkcija.

Također, prisutni na sastanku su se usaglasili da je modele saradnje u narednom periodu moguće implemetirati putem IPA Fondova Europske unije ili TAIEX Projekata, a što će od strane glavnog zapovjednika Sudske policije Federacije BiH biti inicirano prema Radnoj grupi VSTV-a BiH za sigurnost pravosudnih institucija i nositelja pravosudnih funkcija u Bosni i Hercegovini i drugim relevantnim tijelima.


Vijest je izvorno napisana na jeziku: Bosanskom

Povratak na vrh

Prateće fotografije

DSC_0052_1.jpg

DSC_0057_1.jpg

DSC_0048.jpg